Żywność liofilizowana - liofilizaty

Żywność liofilizowana arrow Chili con Carne 2os.

Chili con Carne 2os.

Cena: 29.99 zł

Przeciętny czas dostawy: 24h.gif
Darmowa wysyłka już od 250.00 zł wartości całego zamówienia!
Sprawdź koszty przesyłki dla tego produktu
CHILI CON CARNE firmy TREK'N'EAT
To smaczne wyprawowe jedzenie liofilizowane firmy Trek'N'Eat dostarczy ci sporo kalorii nawet w najtrudniejszych warunkach biwakowych. Mięsne danie Chili Con Carne to lekki liofilizat który po zalaniu wrzątkiem stanie się pełnowartościowym obiadem.

W skład wchodzą: czerwona fasola (42%), wołowina (12%), cebula prażona (cebula, olej roślinny, mąka pszenna, sól spożywcza), pomidory, maltodekstryna, teksturowane białko sojowe, przyprawy, tłuszcz roślinny, papryka, skrobia, laktoza, ekstrakt drożdżowy, cukier, sól spożywcza, środek rodzielający: kwas krzemowy; naturalny aromat. Mięso liofilizowane: 21,6 g (odpowiada ok. 108 g swieżego mięsa). Opakowanie ważące 180 g, po zalaniu osiąga wagę 630 g zapewniając 643 kcal. Alergeny: zawiera gluten, laktoza, mleko, soja.
1TREKnEAT
PRZYGOTOWANIE:
1. Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka.
2. Zawartość dokładnie wymieszać.
3. Woreczek zamknąć i pozostawić do naciągnięcia przez 10 minut.
4. Smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE NA 100 g:
Wartość energetyczna 1491 kJ / 357 kcal
Białko 25 g
Węglowodany 36 g
Tłuszcz 12 g



Liofilizaty zostały wymyślone przez naukowców i pierwotnie stosowane były w lotach kosmicznych. Wraz z rozwojem sprzętu turystycznego dania liofilizowane trafiły na wyprawy i ekspedycje, aby z czasem stać się popularnym jedzeniem dla każdego turysty i podróżnika. Często potocznie nazywane są "liofami".

ZALETY:
Produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze.
Proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne.
Nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów".
Duża oszczędność wody i gazu.
Okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat.